Stefaan Engels

Stefaan Engels

Stefaan Engels, also known as "marathon man", is a Belgian marathoner and triathlete, the first man who finished 365 consecutive marathons in a single year with 365 marathons completed in 2010.

donderdag, 06 november 2014 05:01

Volg Caroline Rijckaert door NY

In 10 minuutjes kunnen jullie Caroline Rijckaert volgen over haar 42km in de straten van New York afgelopen zondag. Het was Caroline haar grote droom om ooit ook eens een marathon te lopen in combinatie met weinig ervaring, een drukke job en drie kinderen.Caroline is nu onze sportambassadeur voor inzet, volharding en geloof in eigen kunnen.Marathonman heeft Caroline al lopend een marathon lang gevolgd met de Iphone cameraatje, dus het resultaat van Caroline in het filmpje is véél groter dat van de camera.We zijn allen fier op Caroline en op alle andere clubleden die NY hebben gelopen met véél goesting. Hou nu die ervaring vast voor de rest van je leven, want alles is mogelijk!
Ook een uitdaging nodig? www.mychallenge14.be

dinsdag, 29 oktober 2013 02:00

Het werk zit erop !

Het werk zit erop ! 

 
De laatste drie lange maanden hebben we véél en hard gelopen om ons optimaal voor te bereiden op de marathon van NY. Van 60 km per week tot bij sommigen pieken van boven de 100 km. Iedereen van onze 45 clubleden die meegaan heeft zijn eigen doelen en verwachtingen gesteld van ik loop hem netjes uit tot ik ga een straffe eindtijd neerzetten. Maakt niet uit als je er maar bij was in 2013! 

Nu in de laatste week voor we aan de ' moeder '  van alle marathons beginnen is het kwestie van rustig te blijven en de zenuwen onder controle te houden. Lopers beginnen soms al eens te twijfelen aan zichzelf van heb ik wel voldoende getraind of ga het me wel lukken op 3 november ? We lopen dan ook in de laatste week bijna geen kilometers meer en dat geeft ons een onbehagelijk gevoel van ik moet nu gaan lopen anders ga ik het misschien niet meer kunnen!

Het is nu echt kwestie van te rusten na die weken van intensieve trainingen. Kortere duurloopjes zonder teveel intervals, méér slapen en goed op de voeding letten wat je eet en drinkt? We willen dus uitgerust aan de start staan daar in NY dat is nu de volgende opdracht! Mentaal is het een kwestie van voldoende zelfvertrouwen te hebben en te relaxen. Je hebt er alles voor gedaan als je ziet waar je nu staat dus ben je er klaar voor! Zeg dat uw coach het gezegd heeft! Succes!
 
Mycoach Marathonman
vrijdag, 25 oktober 2013 02:00

Coach - Het werk zit erop !

De laatste drie lange maanden hebben we véél en hard gelopen om ons optimaal voor te bereiden op de marathon van NY. Van 60 km per week tot bij sommigen pieken van boven de 100 km. Iedereen van onze 44 clubleden die meegaan heeft zijn eigen doelen en verwachtingen gesteld van "ik loop hem netjes uit" tot "ik ga een straffe eindtijd neerzetten". Maakt niet uit,als je er maar bij was in 2013! 

Nu in de laatste week voor we aan de ' moeder '  van alle marathons beginnen is het kwestie van rustig te blijven en de zenuwen onder controle te houden. Lopers beginnen soms al eens te twijfelen aan zichzelf van "heb ik wel voldoende getraind of ga het me wel lukken op 3 november" ? We lopen dan ook in de laatste week bijna geen kilometers meer en dat geeft ons een onbehagelijk gevoel van ik moet nu gaan lopen anders ga ik het misschien niet meer kunnen!

Het is nu echt kwestie van te rusten na die weken van intensieve trainingen. Kortere duurloopjes zonder teveel intervals, méér slapen en goed op de voeding letten wat je eet en drinkt.  We willen dus uitgerust aan de start staan daar in NY dat is nu de volgende opdracht!
Mentaal is het een kwestie van voldoende zelfvertrouwen te hebben en te relaxen. Je hebt er alles voor gedaan als je ziet waar je nu staat dus ben je er klaar voor!
Zeg dat uw coach het gezegd heeft! Succes!
 
Marathonman
live
woensdag, 16 oktober 2013 04:00

Nog 18 dagen te gaan !

Over 18 dagen juist gaan we met 44 club365 leden en 10 supporters de marathon van New York lopen.
Nu nog een goede week doortrainen in Gent en omgeving en dan gaan we rustig afbouwen om fris aan de start te staan.
We hebben er allemaal véél voor gedaan soms op het randje van een blessure maar we zullen allen starten dat is al zeker.
Een groep lopers loopt voor de eerste maal hun marathon en dan nog in NY en anderen zullen er een mooie marathon van maken
omdat deze van NY er nu ook bij moet op het lijstje.
De laatste groep gaat dan met ambities dat wil zeggen voor een scherpe tijd tussen de 3u15 en 3u40 en dit is zeker snel in de straten van NY.
Volg de avonturen van al onze lopers via deze blog. We gaan dagelijks berichtjes en foto's plaatsen.
Succes iedereen met zijn voorbereiding.
en ..inschrijven kan al voor de editie van 2014!

18d

dinsdag, 08 oktober 2013 14:00

Johnny Ts NYC Tourist Tips

Club365 gaat naar de marathon van NY en dit met niet minder dan 44 club365 –leden !

liberty-statue

Momenteel zijn we nog een kleine 100 dagen verwijderd van het moment dat we er allen voluit zullen voor gaan op 3 november a.s. !

En we gaan ons ook optimaal voorbereiden.

De meeste clubleden hebben er al hun deel van de zomervakantie op zitten en kunnen straks hun 12 weken trainingsprogramma uit de map halen en de 3 tot 4 trainingen afwerken die wekelijks gepland zijn.

woensdag, 19 juni 2013 08:00

Vanaf morgen starten we met onze blog

Alle informatie over het project, ervaringen van deelnemers, nuttige tips. Tal van onderwerpen zullen aan bod komen.

Stefaan

U bevindt zich hier: Home Stefaan Engels