Ga met MyCoach Marathonman naar de marathon van New York !

Meer dan 40.000 lopers nemen elk jaar deel aan de beroemdste stratenloop ter wereld, en genieten van de aanmoedigingen van het miljoenenpubliek langs het  parcours. De unieke sfeer wordt tevergeefs door andere organisatoren nagestreefd.
Er is maar één New York City Marathon...! En éénmaal moet je als loper deze ervaring beleven. Deelnemen is even belangrijk als het resultaat. Iedere loper voelt zich op die dag "King of New York"...
Ook niet-lopers zijn bij onze gezellige groep welkom! Je gaat mee voor de sfeer en om kennis te maken met de Big Apple...

Een project in samenwerking met

logo-mycoach-w200

 

image002

logo globalrunners

logo atc

Een project powerd by

 

 

 

logoMIGMoters-175

Logo-Mig-Motors-VW-175

 

Logo-Filip-De-Smul-175

Desmet ENGINEERING-175 

logo-edv-175

suAzio-consulting-175x343

logo SQM-175

Lootens line-175

Ignaas Devisch - Een beer zal ik zeker niet nodig hebben om mezelf te motiveren... Featured

Post 15 augustus 2013 By In deelnemers Blog

We schrijven 12 augustus 2013 en er resten ons nog 12 weken voor de marathon. In mijn geval komt dat wat vreemd over want deze week loop ik een marathon in het 'Hero project', een trainingsmarathon zeg maar. Ik heb al wel wat marathons achter de rug maar nu is het toch enige tijd geleden, na enkele kleine en grote blessures.

Kortom, ik kijk er enorm naar uit. Wie wat blessures heeft gekend, beseft maar al te zeer hoe eenvoudige zaken zoals lopend bewegen, een enorm geschenk kunnen zijn: even je hoofd vrij maken, lopen langs het water, de stilte van de ochtend of de rust van een ondergaande zon tegen valavond, en de heerlijke douche erna; onvervangbaar.

 

De aanloop was goed, al was de angst om in dezelfde blessure te hervallen niet min. Door een goeie begeleiding (dank u, dokter en kinesitherapeut) en een geduldige opbouw is alles uiteindelijk vlot verlopen. De afgelopen weken heb ik me tijdens mijn vakantie verder voorbereid in de Bohemen: veel klimmen en dalen, hoge temperaturen. Met een rugzakje vol drank en wat repen vertrok ik elke 2 dagen voor een lange loopuitstap in een mooie maar voor lopers, lastige omgeving. Lopers zijn ze daar duidelijk niet gewoon, en enkele keren stopten mensen zelfs met hun wagen om me aan te staren. Het doet me wat denken aan toen ik enkele maanden terug in Roemenië een congres had en tussendoor ook in de bergen ging lopen, om daar alleen angstige gezichten aan te treffen. Bij navraag bleek dat in die streek mensen alleen op de loop gaan als er een beer achter hen aanzit.

Bon, een trainingsmarathon dus, ik hoop die ongeveer 4u rond te maken. Dan zit de uithouding alvast goed. Daarna begin ik aan de directe voorbereiding op NY, met vooral de focus op intervaltrainingen en tempodoorlopen, om mijn basissnelheid opnieuw omhoog te krijgen en me voor te bereiden op een (voor mij) goeie eindtijd. Om eerlijk te zijn, dat zal dan de eerste keer zijn dat ik echt 'train'. Tot nu toe liep ik, soms sneller, soms trager, soms veel, soms minder, maar steeds op het gevoel af. Eens kijken of het werken met een schema meer resultaat oplevert, maar dan nog zal vooral op het gevoel af gaan. Wie al veel heeft gelopen, kent doorgaans zijn lichaam goed, en zeker voor een marathon is het doseren en het inschatten van je mogelijkheden cruciaal.

NY is de meest mythische aller marathons en hieraan deelnemen is een droom die uitkomt. Dan mag je niet kijken op een inspanning meer lijkt me. Het zal een heuse klus worden om de zeer drukke werkagenda en de trainingen goed op elkaar af te stemmen, maar het lukt wel: vroeger opstaan, op de middag lopen, weet ik veel, maar lukken moet en zal het.

Een beer zal ik zeker niet nodig hebben om mezelf te motiveren...

1604 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

*
*
*
U bevindt zich hier: Home deelnemers Blog Ignaas Devisch - Een beer zal ik zeker niet nodig hebben om mezelf te motiveren...