Ga met MyCoach Marathonman naar de marathon van New York !

Meer dan 40.000 lopers nemen elk jaar deel aan de beroemdste stratenloop ter wereld, en genieten van de aanmoedigingen van het miljoenenpubliek langs het  parcours. De unieke sfeer wordt tevergeefs door andere organisatoren nagestreefd.
Er is maar één New York City Marathon...! En éénmaal moet je als loper deze ervaring beleven. Deelnemen is even belangrijk als het resultaat. Iedere loper voelt zich op die dag "King of New York"...
Ook niet-lopers zijn bij onze gezellige groep welkom! Je gaat mee voor de sfeer en om kennis te maken met de Big Apple...

Een project in samenwerking met

logo-mycoach-w200

 

image002

logo globalrunners

logo atc

Een project powerd by

 

 

 

logoMIGMoters-175

Logo-Mig-Motors-VW-175

 

Logo-Filip-De-Smul-175

Desmet ENGINEERING-175 

logo-edv-175

suAzio-consulting-175x343

logo SQM-175

Lootens line-175

Marleen Dhondt - Inspirerende mensen, I like! Featured

Post 08 juli 2013 By In deelnemers Blog

Inspirerende mensen, I like! Mensen die anderen zo ver krijgen dat ze grenzen verleggen. Zo iemand is Marathonmon Stefaan Engels. Met deze blog wil ik zijn levenswerk mee helpen verwezenlijken. Maar ik ga dat niet doen door de sport te idealiseren. Want eerlijk is eerlijk: we wonen in België met zijn afwisselend klimaat en niks voor niks in het leven. Dus ook in et lopen gaat er wat energie moeten gestoken worden. Maar wat je ervoor in de plaats krijgt kan alleen in overtreffende trappen beschreven worden: massa’s energie, ontluikende vriendschappen, een superbody, … Misschien krijg je nu al zin om te starten?

Vanaf vandaag ga ik je meenemen op mijn reis. Mijn trainingsreis met als eindpunt de marathon van New York.

Uiteraard ben ik het lopen al een tijdje gewend. Een overzichtje:

Ik startte een tiental jaar geleden met fitness omdat mijnhartslag in rust te hoog was. Het duurde nog een aantal jaar vooraleer ik in de fitness de loopband ontdekte. En nog een vol jaar eer ik een uurtje kon lopen en ik er eindelijk wat plezier in kreeg.

En toen kwam mijn hond(je). Een Akita kruising die op 9 maand heupdysplasie kreeg en volgens velen ingeslapen diende te worden. Gelukkig kwam ik in een centrum voor hydrotherapie terecht en samen stelden we een schema op. Obi moest dringen spieren kweken die zijn heupen dan zouden vasthouden. Toen kwam mijn eerste kennismaking met de watersportbaan in Gent. Eén rondje op zachte ondergrond om te beginnen.

Ondertussen zijn we vier jaar later en staan we een hele stap verder: drie keer per week loop ik 10 km met Obi. Ik heb ook mijn buurman zot gekregen van het lopen en samen trainen we interval.

 

Na Nieuwjaar heb ik de site van Marathonman ontdekt die mij overtuigde dat een marathon tot mijn mogelijkheden behoorden. Op 21 februari, ter gelegenheid van mijn 40ste verjaardag, liep ik mijn eerste marathon ooit. En dit verhaal krijgt nu dus een staartje…

Regelmatig ga ik tekstjes sturen omtrent het verloop van mijn trainingen, mijn up en downs en natuurlijk ook wat randinformatie. Op loopgebied heb ik een drukke maand achter de rug: naast het toch wel pittige trainingsschema van Marathonman heb ik nog enkele wedstrijden gelopen.

Mijn basis is de 10 km onder de 45 min. Om deze snelheid te kunnen behouden en eventueel te verbeteren zijn strakke trainingen noodzakelijk.

Daarboven komen er vanaf nu steeds langere duurtrainingen aan. Deze week ga ik mijn inspanningen wat beperken en zo vroeg mogelijk gaan lopen want Obi kan niet zo goed tegen de warmte. En vanaf volgende week verlof dus dan ga ik ook mijn man wat extra aandacht moeten geven.

Wordt vervolgd….

76 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

*
*
*
U bevindt zich hier: Home deelnemers Blog Marleen Dhondt - Inspirerende mensen, I like!