Ga met MyCoach Marathonman naar de marathon van New York !

Meer dan 40.000 lopers nemen elk jaar deel aan de beroemdste stratenloop ter wereld, en genieten van de aanmoedigingen van het miljoenenpubliek langs het  parcours. De unieke sfeer wordt tevergeefs door andere organisatoren nagestreefd.
Er is maar één New York City Marathon...! En éénmaal moet je als loper deze ervaring beleven. Deelnemen is even belangrijk als het resultaat. Iedere loper voelt zich op die dag "King of New York"...
Ook niet-lopers zijn bij onze gezellige groep welkom! Je gaat mee voor de sfeer en om kennis te maken met de Big Apple...

Een project in samenwerking met

logo-mycoach-w200

 

image002

logo globalrunners

logo atc

Een project powerd by

 

 

 

logoMIGMoters-175

Logo-Mig-Motors-VW-175

 

Logo-Filip-De-Smul-175

Desmet ENGINEERING-175 

logo-edv-175

suAzio-consulting-175x343

logo SQM-175

Lootens line-175

Ignaas Devisch - Ik heb slechts enkele kilometers niet in de regen gelopen

Post 17 september 2013 By In deelnemers Blog

De weken vliegen voorbij en dus verandert het klimaat. Hitte en droogte is ingeruild voor wind en regen, en dat laat zich gevoelen als je loopt. Afgelopen zaterdag werkte ik 30 km af, alleen, en ik heb slechts enkele kilometers niet in de regen gelopen. Helemaal doordrenkt terug thuis gekomen maar gelukkig bestaan er warme douches…

Toch krijg je bij verslag van zoiets aan vrienden geregeld de vraag waarom je zoiets doet (de milde versie) of een blik van ‘zot zijn doet geen zeer’ (de eerlijke versie). Maar zelfs de milde versie slaat vrijwel steeds over in iets anders na mijn antwoord: ‘omdat ik het graag doe’. En dat is een interessant punt om over na te denken.

Vandaag is lopen een hype en heel wat mensen lopen om heel diverse redenen die ik graag catalogeer onder de noemer ‘externe motivaties’: ik ben te dik, ik leef ongezond, etc. Bon, niets gekant hiertegen, maar toch vraag ik me soms af of bepaalde mensen er echt wel plezier aan beleven. Ten slotte gaat het om ontspanning, enfin ontspannende inspanning, maar zeker bij sportwedstrijden voor amateurs bekruipt me al eens het gevoel dat er stress in de lucht hangt.

Maar bon, deze mensen doen het met een doel: fitter worden, records breken, je buurman voorbijlopen, ik verzin maar wat. Allemaal redenen die begrijpelijk zijn. Misschien is het daarom dat je meer wenkbrauwen ziet fronsen wanneer je vertelt dat je graag loopt, zonder dat er per se van alles moet, dat je het niet doet om te vermageren, maar vooral om te ontspannen, het hoofd vrij te maken, enfin, dat zou ik bijgevolg ‘interne motivatie’ durven noemen. En dan kom je snel terecht in wat in de logica een ‘petitio principii’ heet oftwel een cirkelredenering: ik eet graag, omdat ik er plezier aan beleef, ik schrijf graag omdat het me ontspant, ik loop graag omdat … ik het graag doe.

Natuurlijk, zoals vaker, het onderscheid intern/extern is zelden zo scherp te maken. Je beleeft pas plezier aan iets wanneer het lukt en het lukt maar omdat je niet teveel kilo’s met je meesleurt, bijvoorbeeld. Of je beleeft er plezier aan omdat het je erkenning geeft, je beter in je vel zit, whatever.

Euh, wel, bij deze heb ik het bekend: o.a. daaraan moest ik denken terwijl ik 30 km door de hutsende regen liep (de rest hou ik echt wel voor mezelf). En om eerlijk te zijn, zo gaan de kilometers zeer snel voorbij.

26 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

*
*
*
U bevindt zich hier: Home deelnemers Blog Ignaas Devisch - Ik heb slechts enkele kilometers niet in de regen gelopen