Ga met MyCoach Marathonman naar de marathon van New York !

Meer dan 40.000 lopers nemen elk jaar deel aan de beroemdste stratenloop ter wereld, en genieten van de aanmoedigingen van het miljoenenpubliek langs het  parcours. De unieke sfeer wordt tevergeefs door andere organisatoren nagestreefd.
Er is maar één New York City Marathon...! En éénmaal moet je als loper deze ervaring beleven. Deelnemen is even belangrijk als het resultaat. Iedere loper voelt zich op die dag "King of New York"...
Ook niet-lopers zijn bij onze gezellige groep welkom! Je gaat mee voor de sfeer en om kennis te maken met de Big Apple...

Een project in samenwerking met

logo-mycoach-w200

 

image002

logo globalrunners

logo atc

Een project powerd by

 

 

 

logoMIGMoters-175

Logo-Mig-Motors-VW-175

 

Logo-Filip-De-Smul-175

Desmet ENGINEERING-175 

logo-edv-175

suAzio-consulting-175x343

logo SQM-175

Lootens line-175

Freddy Dutoit - nog een paar schoenen versleten op weg naar NY!

Post 08 oktober 2013 By In deelnemers Blog

nog een paar schoenen versleten op weg naar NYVandaag stond een testwedstrijd op ons schema : een halve marathon in I uur en 45 minuten… We hebben gespijbeld, beste coach. Maar we roepen verzachtende omstandigheden in en hebben een alternatief gevonden. Aangezien we de vorige weken al twee halve marathons hebben gelopen, hebben we ons deel wel gehad. Anderzijds hebben we vandaag in het wondermooie Parc St Cloud gelopen.

Het was heerlijk : een 18 graden, veel zuurstof in de lucht, tussen de bomen en de tuinen. Het park is ongeveer 460 hectares groot. Er stond vroeger een kasteel in, doch tijdens de Frans-Pruisische oorlog hadden de Pruisische legers voor het kasteel postgevat. Van daaruit hadden zij Parijs aan hun voeten en konden ze naar hartenlust Parijs bestoken. Het tegenvuur van de Franse besliste over het lot van dit mooi kasteel dat eind 19e eeuw volledig werd afgebroken.

Toch bevat het park nog enkele pareltjes, zoals een tuin van de grote Franse tuinarchitect Le Nôtre, een Engels tuin en vele, oude bomen. Dit is het park dat ernstige schade heeft opgelopen door de grote storm van 1999. De renovatie en herbeplanting is nog steeds bezig. Dit moet je de Fransen toegeven : ze weten hun patrimonium te waarderen en te onderhouden. De meeste Franse burgers die ik ontmoet, zijn trots op deze zaken en hebben er geen probleem mee dat publiek geld wordt gespendeerd aan het onderhoud van hun cultuurerfgoed.

Maar je hebt inmiddels wel begrepen dat deze plek niet plat is. Vanuit het park heb je een prachtig zicht op de Seine en Parijs. “La Lanterne” is een soort artificieel plateau in de vorm van een halve ronde dat ongeveer 50 meter boven de Seine een mooi panorama biedt over het westen van Parijs. Maar voor de rest is het er nooit plat, maar dan werkelijk op geen enkele ogenblik. Er is een stuk van 2 kilometer vals plat, zoniet is het steeds op en neer. Een ideale training.

Ik had er echt zin in. Voor het eerst sinds lang liep ik met volle goesting en genoot ik van de training. Ik heb gemerkt dat een collega lid ook nadenkt over de reden van onze inspanningen. Ik zou het in zijn termen dus een intern gemotiveerde training noemen.

Tijdens het lopen dacht ik eraan dat lopen misschien ook een psychologische catharsis geeft. Hoeveel mensen met problemen beginnen niet te lopen om zich beter te voelen. Verder is er ook de sociologische impact. Het is “in” om te lopen. Het is waanzinnig om te zien hoeveel mensen lopen en/of deelnemen aan wedstrijden. Ik lees nu dat je voor de marathon van Berlijn ook al met een wachtlijst moet rekening houden. Terwijl er aan de eerste marathon van Berlijn misschien een 300 tal mensen deelnamen.

Maar loop je zo’n afstand nu alleen maar op externe motivaties. Ik betwijfel het. De motivatie ligt in de mens zelf. Maar ik heb het zelf nog niet gevonden, hoewel ik vanmorgen echt heb genoten van mijn duurloop.

Nog minder dan 3 weken. Misschien vind ik het antwoord tijdens de 42 kilometer door the “big apple” ? We kijken uit naar New York…

5 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

*
*
*
U bevindt zich hier: Home deelnemers Blog Freddy Dutoit - nog een paar schoenen versleten op weg naar NY!