Ga met MyCoach Marathonman naar de marathon van New York !

Meer dan 40.000 lopers nemen elk jaar deel aan de beroemdste stratenloop ter wereld, en genieten van de aanmoedigingen van het miljoenenpubliek langs het  parcours. De unieke sfeer wordt tevergeefs door andere organisatoren nagestreefd.
Er is maar één New York City Marathon...! En éénmaal moet je als loper deze ervaring beleven. Deelnemen is even belangrijk als het resultaat. Iedere loper voelt zich op die dag "King of New York"...
Ook niet-lopers zijn bij onze gezellige groep welkom! Je gaat mee voor de sfeer en om kennis te maken met de Big Apple...

Een project in samenwerking met

logo-mycoach-w200

 

image002

logo globalrunners

logo atc

Een project powerd by

 

 

 

logoMIGMoters-175

Logo-Mig-Motors-VW-175

 

Logo-Filip-De-Smul-175

Desmet ENGINEERING-175 

logo-edv-175

suAzio-consulting-175x343

logo SQM-175

Lootens line-175

Home - coach2newyork - a MyCoach Marathonman365 project
06 nov 2014

In 10 minuutjes kunnen jullie Caroline Rijckaert volgen over haar 42km in de straten van New York afgelopen zondag. Het was Caroline haar grote droom om ooit ook eens een marathon te lopen in combinatie met weinig ervaring, een drukke job en drie kinderen.Caroline is nu onze sportambassadeur voor inzet, volharding en geloof in eigen kunnen.Marathonman heeft Caroline al lopend een marathon lang gevolgd met de Iphone cameraatje, dus het resultaat van Caroline in het filmpje is véél groter dat van de camera.We zijn allen fier op Caroline en op alle andere clubleden die NY hebben gelopen met véél goesting. Hou nu die ervaring vast voor de rest van je leven, want alles is mogelijk!
Ook een uitdaging nodig? www.mychallenge14.be

Related Video

20 nov 2013

Dat de NYC marathon een evenement is dat heel veel pers haalt, hoeft niet gezegd te worden.  

Dat een paar van ons club365-leden de voorpagina van de UT-San Diego zouden halen .. dat was al minder evident.  

Maar zie Marleen en Ludo eens blinken ! 

 

http://www.utsandiego.com/news/2013/Nov/03/record-number-runners-compete-in-nyc-marathon/

 

 

05 nov 2013

image132 freddy

Het is nu 48 uur na de “M-day”.  Ik zit alweer in Parijs. Het lichaam luistert nog niet 100%, de benen zijn nog verkrampt. Nu dringt tot me door wat ik heb gedaan : 26,2 miles gelopen.  Heuvel op en brug op. Ik denk dat in New York het nooit “bergaf” gaat ?  

Ik kan niet zeggen dat ik als toerist van de stad heb kunnen genieten.  Men heeft te vlug de neiging om te stappen.  “It’s only two blocks away”.  Maar die twee blokjes om worden er vier, acht, zestien… en voor je het weet heb je aan het eind van de dag enkele kilometers gestapt en geslenterd.  Dus zorgvuldig plannen is de boodschap.  Daarom hebben we voor de fietsen gekozen (in het begin) en voor de taxi en metro (volgende dagen).  Eigenlijk had ik het het bij het fietsen al moeten weten : dit wordt geen eenvoudige klus.

Het begon al om 10u: de start van de tweede golf, de oranje groep.  Na twee uur wachten in de kou waarbij een bijtende wind vanuit de zee elke hoop op een beetje verwarmen teniet deed,  verkleumd de Verrazano brug oplopen.  Het hart begint onmiddellijk naar overdrive te gaan.  Je voelt het van de eerste mile : dit wordt geen gemakkelijke tocht.

Deze brug is de eerste van twee stille bakens in deze loop.  Aan het eind van de brug, word je ondergedompeld in een ongelooflijke geluidsgolf die opstijgt langs de beide kanten van de weg : honderden, duizenden mensen staan voortdurend te schreeuwen, je aan te moedigen, te roepen, muziek te maken,  bananen uit te delen, originele boodschappen op borden voor te houden (“you are not a runner, but a marathoner” of “pain is for now, beer comes later”, “you inspire me” of “you can dot it”). 

Duizenden vrijwilligers delen bijna iedere mijl drank en voedsel uit.  En maar aanmoedigen en schreeuwen… Even wordt het opnieuw stil, we lopen door de Joodse wijk van Brooklyn.  ’t Ja, die mensen werken op zondag…. Om dan opnieuw te worden opgewacht door duizenden toeschouwers om aan het laatste stuk Brooklyn te beginnen vooraleer naar Manhattan over te steken.

En dan begint nog maar het echte werk.  Na km 25 schijnt er nooit meer te worden afgedaald. Schijn bedriegt natuurlijk, maar het leek er toch ferm op.  Gelukkig stonden er ook Club 365 supporters langs het parcours.  Daar krijg je nog een extra boost van…

Na 4 uur 7 minuten liep ik over de streep. Ik heb het niet gehaald om onder de vier uur te blijven, maar ik heb het monster overwonnen… En zoals Sinatra het zong “if you make it in New York, you can make it anywhere”, dan gaat dit misschien ook een beetje op voor de marathons.

29 okt 2013

Het werk zit erop ! 

 
De laatste drie lange maanden hebben we véél en hard gelopen om ons optimaal voor te bereiden op de marathon van NY. Van 60 km per week tot bij sommigen pieken van boven de 100 km. Iedereen van onze 45 clubleden die meegaan heeft zijn eigen doelen en verwachtingen gesteld van ik loop hem netjes uit tot ik ga een straffe eindtijd neerzetten. Maakt niet uit als je er maar bij was in 2013! 

Nu in de laatste week voor we aan de ' moeder '  van alle marathons beginnen is het kwestie van rustig te blijven en de zenuwen onder controle te houden. Lopers beginnen soms al eens te twijfelen aan zichzelf van heb ik wel voldoende getraind of ga het me wel lukken op 3 november ? We lopen dan ook in de laatste week bijna geen kilometers meer en dat geeft ons een onbehagelijk gevoel van ik moet nu gaan lopen anders ga ik het misschien niet meer kunnen!

Het is nu echt kwestie van te rusten na die weken van intensieve trainingen. Kortere duurloopjes zonder teveel intervals, méér slapen en goed op de voeding letten wat je eet en drinkt? We willen dus uitgerust aan de start staan daar in NY dat is nu de volgende opdracht! Mentaal is het een kwestie van voldoende zelfvertrouwen te hebben en te relaxen. Je hebt er alles voor gedaan als je ziet waar je nu staat dus ben je er klaar voor! Zeg dat uw coach het gezegd heeft! Succes!
 
Mycoach Marathonman
29 okt 2013

De avond voor vertrek ...  koffers gepakt  ... vol spanning wat er gaat komen ... 

NY here we come : club 365 is er helemaal klaar voor !

WP 000317 

26 okt 2013

Hoeveel kan een mens verdragen ?  Geen retorische vraag na de Knokke run.  De laatste grote training beloofde een mooie dag te worden.  Vier uur lopen in de regio van Knokke en Cadzand. Lekker uitwaaien en genieten van de gezonde lucht.  Doch dit is zonder de “weergoden” gerekend :  8 à 9 graden, een strakke wind en regen.  Het regende de godganse dag.  Het werd een titanengevecht tegen jezelf en tegen de elementen.

Het zit allemaal in het kopke.  Ik hoorde het mijn vriendin opnieuw zeggen.  Het is mentaal,  je kan het als je het wilt.  Ik wilde inderdaad bewijzen dat ik iets kon wat ik vroeger voor onmogelijk hield.  Een marathon lopen.  Had men mij vijf jaar geleden gezegd dat ik ooit naar New York zou trekken om de marathon te lopen, dan had ik ze voor gek verklaard.  Dezelfde opmerking die ik nu krijg van mijn vrienden (? Zijn het nog vrienden J) en kennissen.  En toch wil ik het.  Het is een drang die binnen in me zit.  Mijn vijfde marathon.  Ik zal me nooit een “marathonien” noemen, het blijft een te grote fysische inspanning voor mij, maar ik weet dat ik het kan.  En dat is misschien die motivatie die mij constant heeft gedreven om dit te doen.  Na vijf marathons, kan ik toch zeggen dat ik er eentje kan lopen.

Gelukkig was het weekend na Knokke gezegend door een zonnetje.  We liepen een halve marathon in Nazareth.  Toen ik dit voor het eerst vermeldde in Parijs dat ik het komende weekend in Nazareth een halve marathon ging lopen, dan keken ze me verwonderd aan.  “En hoe denk je daar naartoe te gaan” ? met de auto, natuurlijk.  De verwonderde blikken bleven.  “En hoeveel dagen ben je weg” ?  toen viel mijn “frank”.  Ik heb ze maar niet verteld dat we ook een “Sinaaï” hebben, zonder woestijn, een “Buitenland” of een “Belgiek” ! 

Het leven kan soms zo mooi zijn.  New York zal zeker ook zo’n moment opleveren – tenzij we de Knokke omstandigheden voorgeschoteld krijgen !     

Freddy

 

foto 1e marathon

mijn 1e marathon

 

25 okt 2013
De laatste drie lange maanden hebben we véél en hard gelopen om ons optimaal voor te bereiden op de marathon van NY. Van 60 km per week tot bij sommigen pieken van boven de 100 km. Iedereen van onze 44 clubleden die meegaan heeft zijn eigen doelen en verwachtingen gesteld van "ik loop hem netjes uit" tot "ik ga een straffe eindtijd neerzetten". Maakt niet uit,als je er maar bij was in 2013! 

Nu in de laatste week voor we aan de ' moeder '  van alle marathons beginnen is het kwestie van rustig te blijven en de zenuwen onder controle te houden. Lopers beginnen soms al eens te twijfelen aan zichzelf van "heb ik wel voldoende getraind of ga het me wel lukken op 3 november" ? We lopen dan ook in de laatste week bijna geen kilometers meer en dat geeft ons een onbehagelijk gevoel van ik moet nu gaan lopen anders ga ik het misschien niet meer kunnen!

Het is nu echt kwestie van te rusten na die weken van intensieve trainingen. Kortere duurloopjes zonder teveel intervals, méér slapen en goed op de voeding letten wat je eet en drinkt.  We willen dus uitgerust aan de start staan daar in NY dat is nu de volgende opdracht!
Mentaal is het een kwestie van voldoende zelfvertrouwen te hebben en te relaxen. Je hebt er alles voor gedaan als je ziet waar je nu staat dus ben je er klaar voor!
Zeg dat uw coach het gezegd heeft! Succes!
 
Marathonman
live
16 okt 2013

Over 18 dagen juist gaan we met 44 club365 leden en 10 supporters de marathon van New York lopen.
Nu nog een goede week doortrainen in Gent en omgeving en dan gaan we rustig afbouwen om fris aan de start te staan.
We hebben er allemaal véél voor gedaan soms op het randje van een blessure maar we zullen allen starten dat is al zeker.
Een groep lopers loopt voor de eerste maal hun marathon en dan nog in NY en anderen zullen er een mooie marathon van maken
omdat deze van NY er nu ook bij moet op het lijstje.
De laatste groep gaat dan met ambities dat wil zeggen voor een scherpe tijd tussen de 3u15 en 3u40 en dit is zeker snel in de straten van NY.
Volg de avonturen van al onze lopers via deze blog. We gaan dagelijks berichtjes en foto's plaatsen.
Succes iedereen met zijn voorbereiding.
en ..inschrijven kan al voor de editie van 2014!

18d

Pagina 1 van 2

U bevindt zich hier: Home